Tjänster - Stefan Attefall

Rådgivning, styrelsekraft, föreläsningar och analyser

Rådgivning

Strategisk partner i komplexa beslut
Min långa erfarenhet av svensk politik har gett mig en unik kompetens när det gäller att tolka processer i det offentliga rummet. Detta gäller inte minst på det bostadspolitiska området. Jag kan erbjuda strategisk rådgivning både under långsiktiga former och i avgränsade projekt.

Jag kan hjälpa ditt företag eller din organisation att navigera i gränslandet mellan näringsliv, politik, media och civilsamhälle – och vidga din förståelse av beslutsfattandets komplexitet.

Uppdrag
Exempel på aktuella uppdrag

 

Styrelsekraft

Konstruktiv röst vid styrelsebordet
Genom åren har jag haft förmånen att få utveckla en gedigen kompetens när det gäller styrelsearbete i aktiebolag, statliga styrelser, politiska församlingar, stiftelser och ideella föreningar.

Styrelseengagemang är fortfarande något som jag prioriterar högt. Jag vågar påstå att min förståelse för samspelet mellan organisationer/företag och det omgivande samhället, min vana vid att fatta svåra beslut, mina breda kontaktnät och min strategiska blick för helheter gör mig till en tillgång vid styrelsebordet.

Jag är certifierad av Styrelseakademien.

Uppdrag

Aktuella uppdrag

  • Styrelseordförande för RIO, Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation
  • Ledamot i styrelsen för Heimstaden Bostad AB
  • Ledamot i styrelsen för Samhällsfastighetsbolaget Hoivatilat AB

Tidigare uppdrag

v

Föreläsningar

Nya perspektiv på svåra frågor

Få saker ger så mycket energi som att kliva fram, få sammanfatta ett skeende, skapa förståelse, nya insikter – och gärna provocera till ett ifrågasättande av etablerade sanningar.

I dag är det inte som politiker jag intar scenen, utan som föreläsare, moderator eller expertkommentator. Jag undervisar och debatterar kring bostadsfrågor, arbetslivskriminalitet, ekonomi, religion, ideologi och det aktuella politiska landskapet – och vågar stå för en tydlig åsikt.

Uppdrag

Exempel

  • Moderator på exempelvis Almedalsveckan och Bostadsforum (seminarier och debatter om läget på bostadsmarknaden, hushållens skuldsättning, hyressättningssystemet mm).
  • Föreläsningar på teman som ”Kriminalitet i byggbranschen”,  ”En ny social bostadspolitik”, ”Det aktuella politiska läget” och ”Den komplexa bostadspolitiken”.
  • Företagsevent

Analyser

Erfaren blick på samhällets utmaningar
Alla år av arbete i de politiska rummen har utvecklat min kapacitet för samhällsanalys och idéutveckling – både i tanke och skrift. Framtagande av rapporter och fördjupade analyser, uppdrag i kommissioner och tankesmedjor och deltagande i runda bords-samtal känns som självklara och attraktiva uppdrag. Mitt bidrag tar ett konkret avstamp i en bred förståelse av det politiska systemets inneboende logik.
Uppdrag

 Aktuella uppdrag

Tidigare uppdrag

Ytterligare rapporter, analyser och utredningar hittar du under Arkiv.

Stefan Attefall
072-513 66 25
stefan(a)attefall.com

Cecilia Attefall
070-783 89 09
cecilia(a)attefall.com

Solidus AB
c/o Attefall
Högabergsgatan 21

554 46 Jönköping

Org.Nr 556990-8741

5 + 9 =