Weiss och Attefall bakom ett nytt stödboende

EN ANDRA CHANS, Nu startas ett nytt stödboende för att hjälpa människor ur hemlöshet, kriminalitet och missbruk. Bakom satsningen 2nd Chance Stödboende finns bland andra Samir Sabri, som arbetat länge med att hjälpa människor ur en kriminell livsstil, Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke, Stefan Attefall, tidigare bostadsminister samt Henrik Nilsson, tidigare klubbdirektör för Brommapojkarna och innan det en lång karriär inom SEB.

Stefan Attefall finns, genom det egna företagare Solidus AB, med som delägare i 2nd Chance Stödboende AB.

– Vi är ett spännande gäng som nu ska försöka göra skillnad för människor på väg tillbaka från hemlöshet, missbruk och kriminalitet. Jag tror att vi med våra breda kontakter inom fastighets- och byggbransch samt civilsamhälle har förutsättningar att lyckas, säger Stefan Attefall, styrelseordförande i bolaget.

– Vi har olika bakgrund men vi drivs gemensamt av ett stort engagemang för dem som behöver en andra chans i livet. Det unika med oss är att vi både har bred och djup kunskap om hur samhället fungerar och om hur den faktiska verkligheten ser ut när kriminalitet, missbruk och andra problem dyker upp, säger Attefall.

2nd Chance Stödboende öppnade sitt första stödboende 1 april 2021 i Slagsta söder om Stockholm och riktar sig till klienter som är över 21 år och har en bakgrund i missbruk, kriminalitet och/eller psykisk ohälsa med behov av psykosocialt stöd. Boendet erbjuder en fast punkt, där klienten får möjlighet att hitta nya vägar mot ett mer självständigt liv.

– Vår kunskap och våra kontakter inom bostäder, ekonomi, näringsliv, socialtjänst och civilsamhälle gör att vi kan erbjuda en kvalificerad helhetslösning för våra klienter, säger Henrik Nilsson som är vd i bolaget.

– Vårt nätverk innebär att när klienten är redo så kan vi hjälpa dem med att finna en lämplig utbildning, praktikplats eller arbete. Vi kan också erbjuda träningslägenheter för dem med sådant behov, berättar Lennart Weiss, vice styrelseordförande.

– Vi har kompetens att möta klienter som vill lämna en kriminell livsstil. Klienten matchas med en kontaktperson som har egen erfarenhet av att ha lämnat kriminaliteten bakom sig, säger Samir Sabri som efter ett eget kriminellt förflutet arbetat aktivt sedan 2009 med att hjälpa människor ur kriminalitet. Samir kommer att arbeta som särskild kvalificerad kontaktperson i verksamheten.

2nd Chance Stödboende har tre ledord som verksamheten styrs av:

ENGAGERAD PROFESSIONALISM – Vi har kompetenta medarbetare som är djupt engagerade i att göra skillnad för våra klienter.

LYHÖRDHET – Vi är lyhörda och intresserade av varje människas behov och önskemål och utgår ifrån individens aktuella situation.

HELHETSSYN – Vi erbjuder helhetslösningar för våra klienter, med kvalificerat stöd, boende och möjlighet till utbildning, praktikplats eller arbete.